Farmaceutske tvrtke / proizvođači lijekova pokreću inicijativu razmjene podataka povezane s proizvodnim procesima


Farmaceutska kompanije se vse više odlučuju na međusobnu suradnju umjesto da se natječu . Pogotovo kada je riječ o kritičnim pitanjima kao što je održivost sustava. Podatke koje su prikupile firme tijekom poslovanja i koji su smatrani poslovnom tajnom danas se gleda kao potencijalom među tvrtkama koji pojačava među kompanijski vrijednost i osigurava održivost cijelog sustava

U tu svrhu 10. siječnja tri vodeće zdravstvene i farmaceutske tvrtke – GlaxoSmithKline, Teva, Takeda – i EcoVadis, davatelj usluga ocjene rizika održivosti, najavile su pokretanje Inicijative za odgovorno zdravlje.

Misija nove inicijative je korištenje suradnje i tehnologije za poboljšanje vidljivosti, učinkovitosti i održivosti utjecaja globalnog lanca opskrbe zdravljem.

RHI je prva takve vrste za farmaceutsku industriju i odražava ciljeve slične ciljevima željezničkog sektora (prijevoz i željeznica), Zajedno za održivost (kemijski) i AIM-Progress (CPG).

“Budući da se poslovni modeli diljem zdravstvene i farmaceutske industrije nastavljaju razvijati i preklapati, organizacije imaju smisla usredotočiti se na zajedničke potrebe, ciljeve i mogućnosti održivosti, te djelovati na njih kroz kolektivni lanac opskrbe industrije”, rekao je Pierre-Francois Thaler , Co-CEO ofcoVadis. “Vršnjačka suradnja je dokazani model koji tvrtkama u bilo kojem sektoru omogućuje jednostavno usklađivanje mjerenja učinka održivosti i proširenje vidljivosti.”Novosti i Blog